Titokban helyezték örök nyugalomra Kóbor Jánost a Bazilikában: megható kérése volt a rocklegenda lányának

December 6-án érkezett a megrázó hír, hogy heteken át tartó küzdelem után Kóbor János szervezete feladta a küzdelmet a koronavírus ellen. Az énekes hamvainak egy részét múlt pénteken helyezték el a fővárosi Szent István Bazilikában.

Búcsúszertartás

Kóbor János november 9-én koronavírus-fertőzés miatt került kórházba, de állapotával kapcsolatosan sokáig nem jelentek meg konkrét részletek, ugyanis a felesége fenntartotta a hírzárlatot – néhány küzdelmekkel teli hét után azonban kiderült, hogy a rockóriás életét vesztette. Mint arról korábban a Femcafe.hu is beszámolt, az énekes a végakaratában úgy rendelkezett, hogy a Balatonban helyezzék majd végső nyugalomra, ám a gyászoló szerettei szerették volna, ha a rajongóknak és a családtagoknak is lesz egy olyan hely, ahol méltó módon megemlékezhetnek róla – éppen ezért úgy döntöttek, Kóbor végső nyughelye a Bazilika altemplomában lesz. A zenészlegenda földi maradványait több mint három hónapon át nem tudták örök nyugalomra helyezni, végül halála után 102 nappal megtörtént az első búcsúszertartás. Részletek a galériában!

Az egész országot megrázta a hír Kóbor János haláláról. A család döntése alapján az énekes hamvainak egy része a Szent István-bazilikába került, olyan legendák mellé, mint Puskás Ferenc, Lorán Lenke vagy Aradszky László.
Kattints a további képekért!

Egy emberként kezd el énekelni minden magyar, valahányszor felcsendül a Gyöngyhajú lány című dal. Az Omega együttes legismertebb száma igazi klasszikusnak számít, azt azonban csak kevesen tudják, mi alapján született a dalszöveg.

Leadfotó: MTI/Mohai Balázs

Oldalak