Kirúgták a népszerű sorozatból, és ezért még milliókat is kell fizetnie Kevin Spacey-nek

Szexuális zaklatás vádja miatt távolították el a Kártyavárból, de ennyi még nem elég: 30 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a szériát gyártó stúdiónak a veszteségek miatt.

Megszületett a jogerős döntés, Spacey fizethet

Kevin Spacey-nek és produkciós cégének több mint 30 millió dolláros (10 milliárd forintos) kártérítést kell fizetnie a Kártyavár (House of Cards) című sorozatot gyártó stúdiónak a veszteségekért, amelyek akkor érték a gyártót, amikor a színészt szexuális zaklatás vádja miatt el kellett távolítani a sorozatból - adta hírül az MTI.

A hétfőn nyilvánosságra hozott jogerős bírósági határozat szerint Spacey megsértette szerződésében a professzionális magatartásra vonatkozó követelményeket, amikor „a sorozat öt évadjában dolgozó stábtagokkal kapcsolatban bizonyos magatartást tanúsított”, miközben színészként és executive producerként is velük dolgozott. A bírósági dokumentumok szerint a Kártyavárat készítő MRC stúdiónak el kellett bocsátania Spacey-t, emiatt le kellett állítania a sorozat hatodik évadját, újraírni a forgatókönyvet Spacey karaktere nélkül, és a tervezett tizenhárom epizódról nyolc epizódra rövidíteni az évadot, hogy betartsák a határidőket. Mindez pedig több tízmillió dolláros veszteséggel járt. Az MRC hétfőn kiadott közleményében kiemelte, hogy munkatársaik és a munkakörülmények biztonságát tartották szem előtt, ezért törekedtek az elszámoltathatóságra.

Fotó: Profimedia - Red Dot

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2