Anya csak egy van: Katalin hercegné nevelési elveit minden szülőnek ismernie kell

A brit királyi családnak sok írt és íratlan szabálya van, de mindig is voltak, vannak és lesznek olyanok, akik nem érzik ezeket kötelező érvényűnek. Katalin hercegné legalábbis egy dologba biztosan nem enged beleszólást: a gyerekei nevelésébe.

Katalin és Vilmos, mint anya és apa

A legtöbben azt gondolnánk, hogy ha királyi család tagjai szülőkké válnak, akkor kötelességük követni az uralkodói ház évszázados szabályait a gyerekneveléssel kapcsolatban is. Van azonban kivétel: Vilmos herceg és neje, Katalin hercegné ugyanis nem félt néhány dolgot másképpen csinálni és némiképpen eltérni attól, mint ahogyan az a nagykönyvben meg lett írva. A kezdetektől fogva a saját szabályaik szerint szervezik gyermekeik életét, nevelési elveiket pedig a modern világra és a gyerekek szükségleteire hangolták.

A következetesség az első

Katalin hercegné a család elsőszámú döntéshozója, ha a gyerekekről van szó, de természetesen mindent egyeztet a kicsik édesapjával, Vilmossal is. Az elveik többsége egyébként szinte alig tér el a hétköznapi családokban szokásosaktól. Helyzetük ellenére igyekeznek viszonylag egyszerű, hétköznapi neveltetési elveket vallanak. Szeretnék, ha a gyerekeik a boldog gyermekkoruk mellett sok jó tulajdonságot elsajátítsanak, amelyeknek köszönhetően a későbbiekben kiegyensúlyozott és komformista életvitelt folytathatnak majd. A galériában kiemeltük azokat a szabályokat egy külföldi válogatás alapján, amelyeket keményen betartatnak a család kisebb tagjaival is. A gyakorló anyukák pedig inspirálódhatnak belőlük.

A hercegi pár házban első számú szabály, hogy nincs üvöltözés, se egy hangos szó. Természetesen mindez a szülőkre is vonatkozik - másképp nem is lehetne igazán betartatni a kicsikkel.
Kattints a további képekért!

Ismét kiderült, hogy a királynő szavával nem lehet szembe menni.

Leadfotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Oldalak

Lifestyle
Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor az esküvő küszöbén toporogva tudjuk meg, hogy az személy, akiket életünk párjának gondoltunk, csúnyán elárult minket.
Sztárok
Sztárok
A 75 éves színész Geszti Péter Adom a napom című műsorában elevenítette fel a megrázó történetet.