Karsai Dániel szenzációs dolgot tett, azt hitte a halála előtt ez már nem fog megtörténni

Karsai Dánielnek minden nap számít, és őszintén elmondta, hogy valószínűleg nem fogja megérni ezt a fantasztikus dolgot. Most azonban mégis megtörténhetett a csoda.

Hála égnek Karsai Dániel állapota az utóbbi időben javult kicsit

Dr. Karsai Dániel, a magyar ügyvéd, alkotmányjogász és emberi jogi aktivista, aki soha nem gondolta volna, hogy egyszer ledöntheti a lábáról az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű betegség. Erre persze senki sem tud felkészülni, ő mégis olyan lélekjelenlétet mutat, amire jogosan lehet felnézni.

Az ALS egy progresszív neuromuszkuláris betegség, amely az idegsejtek pusztulását okozza, ami az izmok gyengüléséhez és bénulásához vezet. Jelenleg nincs gyógyír rá, és a kezelések elsősorban a tünetek enyhítésére és az életminőség javítására irányulnak.

Karsai azt hitte, ez a halála előtt már nem fog megtörténni, de hatalmas örömhírrel szolgálhatott. A galériánkban megmutatjuk, miről van szó!

Karsai Dániel már most sikernek tartja, amit elért, hiszen párbeszéd kezdődött az élet végi döntésről. Ugyebár szeretné elérni, hogy az eutanázia legális legyen Magyarországon.
Kattints a további képekért!

A gyógyíthatatlan neurodegeneratív betegséggel, ALS-sel küzdő alkotmányjogász úgy ítélte meg, az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma alapvető emberi jogait - különösen az emberi méltóságból fakadó önrendelkezési jogot - sérti, így a strasbourgi Emberi Jogok Bíróságához fordult.

Leadfotó: RTL

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...