Sztárok

Egyszerű nőből lett királyné: ilyen ember valójában III. Károly király felesége, Kamilla

Talán nem is gondolnád, de Kamilla királyné, az újdonsült király, Károly második felesége igen érdekes személyiség – a legtöbben azonban nem sokat tudnak róla, mindössze annyit, hogy elcsábította az akkor még csak hercegi címet viselő férfit a néhai Dianától.

Nagyon laza, sőt mi több, rendetlen!

Kamilla királyné, másnéven Camilla Parker Bowles egy igazi, földhözragadt vidéki lány, aki természetességével és valódi önmagával elnyerte a legtöbb brit szívét – igaz időbe telt, míg nem csak mostani férje, Károly király rajongását vívta ki. A pár több mint 50 évvel ezelőtt találkozott, azonban mégsem ekkor ismerte meg a világ Kamillát. Abban az időben ugyanis ő volt a titkos szerető, lévén hogy házas nő volt – 1973-ban ment feleségül Andrew Parker Bowles őrnagyhoz, amely házasságból két gyermek, Tom és Laura született. A frigy 1995-ig tartott: Andrew azonnal benyújtotta a válókeresetet, miután megtudta, hogy Károly hercegnek viszonya volt Kamillával – ezt pedig maga a trónörökös vallotta be a férfinek. Kamilla és Károly kapcsolata azonban még ezután sem teljesedhetett be, hiszen Károly időközben feleségül vette Dianát. A herceg és Kamilla románca egyébként még 1970-ben kezdődött, három évvel azelőtt, hogy a nő megházasodott volna. Bár szerelem volt első látásra, sőt, Károly feleségül is vette volna Kamillát, a brit királyi család ezt egyáltalán nem nézte jó szemmel, szerintük ugyanis a nő nem volt megfelelő a leendő király számára. Ennek, valamint kettejük házassága ellenére az 1980-as években ismét találkozgatni kezdtek, Diana révén pedig kirobbant a botrány: a hercegné önéletrajzában vallotta be, hogy férje és Kamilla viszonyt folytatnak mindenki háta mögött, Diana pedig úgy vélte, ez vezetett ahhoz, hogy házassága végül felbomlott Károllyal. Ekkor ismerte meg a világ igazán Kamillát, aki 2005-ben végül feleségül ment a férfihez – a nő valódi személyiségére viszont a világ nagy része nem volt kíváncsi, ugyanis mindenki a gaz csábítót látta benne. A britek aztán az évek alatt szép lassan megbékéltek az újdonsült királynéval, sokat azonban még így sem tudni róla. Galériánkban most hét érdekes tényt szedtünk össze Kamilláról, aki az Egyesült Királyság protokollrangsorában a legmagasabb női nemesi rangot viseli – a megtisztelő királynéi cím mögött viszont egy igazi, hús-vér ember rejtőzik.

Kamilla egy volt lakótársa a Vanity Fairnek adott interjújában elárulta, hogy a királyné igen laza, már ami a tisztaságot illeti. A forrás szerint egykori hálószobája igencsak rendetlen volt, maga a káosz. Mégis kiérdemelte a történelmi jelentőségű eljegyzésű gyűrűt, amelynek közepén egy öt karátos smaragd vágott gyémánt van, amit még három gyémánt ölel körül. Az ékszer nem csak kinézetét tekintve lenyűgöző: Kamilla gyűrűje korábban Erzsébet anyakirálynéé, II. Erzsébet brit királynő édesanyjáé volt.
Kattints a további képekért!

Csak kevesen tudják, de Kamillának van két gyermeke első házasságából, méghozzá egy fiú és egy lány – utóbbi hihetetlenül hasonlít az újdonsült királynéra.

Leadfotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Oldalak

Sztárok
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.