Sztárok

Súlyos fájdalmakat élhetett át halála előtt II. Erzsébet - a szakértő szerint ez okozta a királynő végzetét

Továbbra sem hozták nyilvánosságra II. Erzsébet brit királynő halálának pontos okát, de egy orvos elárulta, milyen betegséggel küzdhetett élete utolsó időszakában a néhai uralkodó.

Hetven évet töltött a trónon

Szeptember elején, 96 esztendős korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő (1926-2022), a monarchia leghosszabb ideig regnáló uralkodója, a 20. századi világpolitika egyik jelentős személyisége. Erzsébet királynő már életében legendává vált, brit alattvalói körében - egy-egy kivételes időszaktól eltekintve - gyakorlatilag hetven éven keresztül elsöprő népszerűségnek örvendett, így nem csoda, ha halála az egész nemzetet, sőt a világ más országait is mélyen megrázta. Temetése, melyre szeptember 19-én került sor, az elmúlt évszázad egyik legnagyobb szabású búcsúztatása volt Nagy-Britanniában (hasonlóra csak II. Erzsébet néhai édesapja, VI. György király halálakor került sor 1952-ben, kereken hetven évvel ezelőtt).

A közvélemény "mindössze" annyit tud, hogy II. Erzsébet szeptember 8-án hunyt el nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoralban, nagy valószínűséggel néhány órával a hivatalos bejelentés előtt. Halálának okairól azonban még mindig nem közöltek pontos információkat. Egy szakértő ennek ellenére elárulta, szerinte milyen kór vezethetett a tragédiához.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.