Sztárok

Károly király üzenetet helyezett el II. Erzsébet koporsóján - ez állt benne

Miután a tegnapi gyászszertartáson kivitték a királynő koporsóját a Westminster-apátságból, láthatóvá vált egy kártya - rajta egy üzenettel -, melyet az új király helyezett el rajta.

Szívhez szóló búcsúzás

III. Károly brit király megható gesztussal vett búcsút édesanyjától, a 96 esztendős korában elhunyt II. Erzsébettől (1926-2022). A hajdani királynő végső búcsúztatására szeptember 19-én, hétfőn került sor Londonban, illetve Windsorban. Amikor az uralkodónő koporsóját kivitték a Westminster-apátságból, láthatóvá vált rajta egy kártya - rajta egy kézzel írt üzenettel -, melyet az új király, III. Károly helyezett el rajta - hívta fel rá a figyelmet a People.

Az üzenetet tartalmazó kártyát pazar virágkoszorú vette körül (a virágokat álllítólag maga III. Károly választotta ki nagy gonddal három különböző királyi rezidenciáról). Magán a fehér színű kártyát pedig a következő sor állt: "Szeretetteljes és odaadó emlékezettel. Károly R."

Sokakat meglepett az új király szignójában szereplő "R", pedig valójában nincs benne semmi különös: a rövidítés a "Rex" kifejezést takarja, mely latinul annyit tesz: "király".

A People emlékeztet rá, hogy Károly búcsúüzenete egyáltalán nem egyedi: a királyi családban hagyománnyá váltak az efféle gesztusok. 2021-ben, amikor II. Erzsébet férje, Fülöp herceg elhunyt, az ő koporsóját is egy hasonló kártya díszítette, melyet a királynő Lilibet néven írt alá (mint ismeretes, ez volt a gyermekkori beceneve).

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.