Sztárok

Kamilla már 19 évvel ezelőtt tudta, mi vár rá: a királyné egy nyilatkozatban utalt jelenlegi helyzetére

Kamilla és Károly idén áprilisban ünneplik 19. házassági évfordulójukat: esküvőjük után a királyi család egy nyilatkozatot is kiadott, melyben egy szó utalt arra, hogy Kamilla nem mindig azt a szerepet fogja majd betölteni a családban, mint akkor, ez pedig így is lett...

Vajon kinek volt ez ilyen fontos?

Kamilla és Károly kapcsolata már viszonyuk kezdetén nagy port kavart a britek körében, nem véletlenül: a jelenlegi királynét sokáig nem kedvelte a nép, mivel az emberek többsége úgy gondolta, hogy Diana és Károly házassága miatta ment tönkre, azt pedig egyenesen képtelenek voltak elfogadni, hogy Diana halála után pár évvel Károly feleségül is vette Kamillát. Eljegyzésüket 2005 februárjában jelentették be, esküvőjüket pedig április 8-ra tervezték, de április 4-én a pár közölte, hogy a ceremóniát egy nappal elhalasztják, hogy Károly és sok más vendég el tudjon menni II. János Pál pápa temetésére. A frigyre tehát végül 19 évvel ezelőtt, épp a mai napon került sor: Károly és Kamilla a windsori városházán fogadott örök hűséget egymásnak, ám II. Erzsébet és Fülöp például nem vettek részt a szertartásan, ahogyan Kamilla apja sem, így a családot a királyné gyermekei, valamint Vilmos és Harry képviselte. Az esküvő után Kamilla egy címmel gazdagodott: megkapta a Cornwall hercegnéje címet, ami akkor a második legmagasabb nemesi rang volt az Egyesült Királyság protokollrangsorában a királynő után. Erről egy közleményt is kiadott az idő tájt a palota, melynek érdekes megfogalmazása, különösen egy szó, már akkor, 19 évvel ezelőtt is utalt arra, hogy nem ez lesz Kamilla legmagasabb tisztsége, sőt...

A nyilatkozat szerint Kamillát a "Princess Consort", azaz a "herceg hitvese" megszólítás illeti majd Károly trónra lépését követően, nem pedig a "Queen", ami a mostani titulusa, és ami nem egészen fedi a valóságot, hiszen jelenlegi rangja magyarra fordítva királynőt jelent, márpedig Kamilla nem uralkodó, és hatásköre nem is egyenlő Károlyéval. Éppen ezért a néhai Erzsébet királynő férje, Fülöp rangja is egész életében "Prince", azaz "herceg" volt, nem pedig "King", mint király.
Kattints a további képekért!

Különösen nehéz időszakot él át a brit királyi család: Károly király és menye, Katalin hercegné egyaránt rákbetegséggel küzd, a família Montecitóba szakadt ága, Harry és Meghan mégsem hajlandó békejobbot nyújtani nekik.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.