Sztárok

Szégyenkezett meghurcoltatása miatt a színészlegenda: kínos szexbotránya miatt került szembe a törvénnyel

Sir John Gielgud azon kevés személyek közé tartozott, akik Emmy-díjat, Grammy-díjat, Oscar-díjat és Tony-díjat is nyertek. A kulisszák mögött azonban számos nehézséggel kellett megküzdenie, és egész életében szégyenérzet gyötörte, amiért a saját neméhez vonzódott.

Nyílt titok volt, hogy a férfiakat szereti

Sir John Gielgud azon brit klasszikus színésznemzedék utolsó nagy alakja volt Laurence Olivier-vel és Ralph Richardsonnal, amely az elmúlt hetven évben a színpadot uralta. Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas művészlegenda 1904. április 14-én látta meg a napvilágot Londonban: pályafutását húszévesen kezdte, s hét esztendővel később már William Shakespeare Hamletjét formálta meg a világot jelentő deszkákon. Több évtizedes pályafutása alatt Ibsent, Csehovot, Dosztojevszkijt is játszott, emelett rendezett is, de soha nem félt szakítani a hagyományokkal, mindig fogékony volt a másságra, az újfajta megformálásra – még 87 évesen is hajlandó volt meztelenre vetkőzni Robert Greenway Vihar adaptációjának, a Prosperó könyveinek a címszerepében. Tehetsége mindenki számára vitathatatlan volt, ám azt csak kevesen tudják, hogy a magánélete korántsem volt ennyire sikeres: egész életében viaskodott a homoszexualitásával, és pokolian szégyellte, amiért meghurcolták. Részletek a galériában!

Bár Gielgud-ot klasszikus szerepei, elsősorban a shakespeare-i hősök tették őt halhatatlanná, a kis mellékszerepeknek is nagy mestere volt – az Oscar-díjat sem a Julius Ceasar vagy az Antonius hozta meg számára, hanem Dudley Moore inasa, Arthur alakítása az 1980-ban készült hasonló című komédiában.
Kattints a további képekért!

A gyönyörű Gloria Grahame a '40-50-es évek Hollywoodjának egyik ünnepelt filmcsillaga volt, azonban botrányokkal tarkított magánélete miatt hamar kétes hírnévre tett szert.

Leadfotó: Baron/Hulton Archive/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
A legújabb nadrágtrend igen megosztó, azonban a divatrajongók könnyedén becsempészhetik a ruhatárukba.
Lifestyle
A Skorpió erőteljes és megmagyarázhatatlan nyugtalanságot tapasztalhat. Napi horoszkóp!
Fashion&Beauty
Jennifer Aniston korábban már többször is megosztotta gondolatait az életében valaha kipróbált, akár egészen bizarr szépségápolási kezelésekről, van viszont egy, amely valóban nagyon bevált neki.