Sztárok

Mindenki tudott a leszbikus viszonyairól: fűtötte a vágy a legendás énekesnőt, hol férfiakkal, hol nőkkel bújt ágyba

Minden idők egyik legmeghatározóbb blues-énekesnője, Janis Joplin jelentős életművet hagyott maga után, rövid, de annál intenzívebb pályafutása pedig nagy hatást gyakorolt a kultúrára. Szabadon élt, és szabadon is szeretett, partnereit gyakran váltogatta, akik között nemcsak férfiak, hanem nők is voltak zömmel.

Vad szerelmi élet

Janis Joplin 1943. január 19-én született Texasban, ahol sosem érezte magát igazán jól: az iskolában kiközösítették, az egyetemen a „legcsúnyább fiúnak” csúfolták, éppen ezért minél hamarabb szabadulni akart a szülővárosából. Noha tehetsége korán megmutatkozott, a zene egészen kamaszkoráig másodlagos volt számára – 1961-ben kezdett énekelni a helybéli mulatókban, ahol végzetes kapcsolata is elindult az alkohollal. Ekkoriban még kacérkodott a folkzenével és a countryval is, ám hamarosan a blues bűvkörébe került, különösen a tragikus sorsú Bessie Smith és a börtönviselt Leadbelly volt rá nagy hatással. Amikor pedig végre lehetősége nyílt rá, összecsomagolt és meg sem állt a napfényes Kaliforniáig, ahol óriási kalandok, élmények és sikerek vártak rá. Részletek a galériában!

Janis Joplin első együttese, a Big Brother And The Holding Company San Franciscóban, a hippi-kommuna zenészeiből szerveződött, velük hódította meg 1967-ben a montereyi fesztivál közönségét. Az együttessel két lemeze jelent meg, az első a banda nevét viselte, a második a Cheap Thrill címet kapta, ezen hallható egyik legismertebb dala, a Pieces of My Heart.
Kattints a további képekért!

Vincent Price korának egyik legkeresettebb színésze volt, ám magánélete is legalább annyi pletykát szolgáltatott az embereknek, mint kiválósága a mozivásznon.

Leadfotó: Chris Walter/WireImage/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...