Sztárok

Keserves titkot rejt a magyar énekesnő múltja: ezért nem született soha gyermeke

Augusztus 8-án lenne 79 éves a magyar könnyűzene jelentős alakja: Harangozó Teri hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője volt, s bár a szakmában sikert sikerre halmozott, a magánéleti nehézségeiről csak nagyon kevesen tudnak.

Hatalmas űrt hagyott maga után

Harangozó Teri 1943. augusztus 8-án látta meg a napvilágot: az énekesnőt az 1965-ös Ki mit tud?-on fedezték fel, s onnantól kezdve nem volt megállás a siker felé vezető úton. 1966-ban Magyarország első aranylemezét kapta meg Minden ember boldog akar lenni című daláért, emellett állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak – 1968-ban és 1969-ben 2. helyezést ért el a Sose fájjon a fejed és a Szeretném bejárni a földet című dallal. Legnagyobb slágere a Mindenkinek van egy álma volt, amelyet az 1968-as Made in Hungary bemutatón adott elő. Mintegy száz dala jelent meg kislemezen, öt önálló albumot készített, több filmben szerepelt. 1977-ig ő volt az egyetlen női előadó Magyarországon, akinek önálló nagylemeze jelenhetett meg a korszak három nagy emblematikus énekesnőjén – Kovács Kati, Koncz Zsuzsa, Zalatnay Sarolta – kívül, öt évtizedes pályafutása alatt pedig a magyar tánczene szimbolikus alakjává vált. A szakmájában igazi profi volt, a magánéleti nehézségeit pedig sosem éreztette a rajongóival, pedig az igazi boldogság egész életében elkerülte…

Noha Harangozó Terinek voltak tartós kapcsolatai, sosem talált rá a nagybetűs szerelme, mivel elsősorban a zenéhez és a közönséghez fűzték erős érzelmek. "Soha nem volt előtérben a magánéletem, maximum 5 évig bírtam egy férfi mellett. Az első férjem civil volt, a második terelgette a pályámat, vele 4 évet éltem Los Angelesben" – vallotta be korábban az énekesnő.
Kattints a további képekért!

Cserháti Zsuzsa az 1970-es évek egyik legtöbbet foglalkoztatott énekesnője volt, élete azonban tele volt kudarcokkal…

Leadfotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
A Femcafe.hu 2023-ban is megrendezte az év egyik legcsillogóbb eseményét, az Inspiráló Nők Estjét. Büszkén mondhatjuk: az Inspiráló Nők Díjjal hagyományt teremtettünk - immár ötödik alkalommal...
Fashion&Beauty
Az Inspiráló Nők Estjén rengeteg sztár részt vett, köztük Tóth Gabi is, aki nemcsak vendég volt, de elő is adta legújabb dalát.
Fashion&Beauty
Elképesztő ruhakreációkban léptek a vörös szőnyegre a magyar hírességek.