Halálos balesettel végződő filmforgatások: nem Alec Baldwin esete az első

Tragikus baleset történt Alec Baldwin westernfilmjének forgatása közben, azonban a történelem során nem ez volt az első ilyen eset.

Véletlenül lelőtt egy stábtagot

Csütörtök óta az egész világ a Rust című westernfilm forgatásán történt halálos balesetről beszél: mint ismert, Alec Baldwin amerikai színész kezében elsült egy kellékfegyver, ennek következtében életét vesztette a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült, őt azonban szerencsére már hazaengedték a kórházból. Időközben kiderült, hogy a fegyverfelelős, Dave Halls, aki Alec Baldwin kezébe adta a pisztolyt, már korábban is súlyos hibákat vétett: egy 2019-es forgatáson sem követte a fegyverekkel és pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos biztonsági előírásokat, emiatt panaszt nyújtottak be ellene. S bár a baleset nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, Baldwin az események súlya alatt pedig teljesen összeroppant – a lelkében kavargó fájdalmon és bűntudaton az sem segít, hogy Halyna Hutchins özvegye nem tartja felelősnek a színészt, sőt, kifejezetten sokat jelent a számára, hogy támogatja őket a gyászukban. Ám mivel Baldwin nemcsak a film főszereplője, hanem az egyik producere is, őt terheli a felelősség mindazért, ami a forgatáson történik: az ügyből akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet, s amennyiben elítélik, Baldwin 18 hónap szabadságvesztéssel is büntethető. A felfoghatatlan esemény ugyan szörnyű, de sajnos nem egyedi: a történelem során több színész vagy stábtag vesztette már életét munka közben. A részleteket a galériánkban találod!

Az 1920-as Skywayman című némafilm munkálatai alatt következett be az első feljegyzett forgatási baleset, melynek során egy repülőgép-szerencsétlenség okozta két ember halálát. A film felvételekor Ormer Locklear pilóta és Milton Elliot egy olajfúró toronyba csapódtak, azonnal szörnyet haltak – a szörnyű jelenet az alkotásba is bekerült.
Kattints a további képekért!

Ambiciózus volt, tehetséges, az adrenalin és az alkotásvágy hajtotta előre, de sajnos a sors nem adott neki hosszú életet. Portré Halyna Hutchins operatőrről, akit a 63 éves hollywoodi színész, Alec Baldwin lőtt le egy filmforgatáson.

Leadfotó: 123rf

Oldalak