Sztárok

Halálos balesettel végződő filmforgatások: nem Alec Baldwin esete az első

Tragikus baleset történt Alec Baldwin westernfilmjének forgatása közben, azonban a történelem során nem ez volt az első ilyen eset.

Véletlenül lelőtt egy stábtagot

Csütörtök óta az egész világ a Rust című westernfilm forgatásán történt halálos balesetről beszél: mint ismert, Alec Baldwin amerikai színész kezében elsült egy kellékfegyver, ennek következtében életét vesztette a produkció vezetőoperatőre, a 42 éves Halyna Hutchins, Joel Souza rendező pedig megsérült, őt azonban szerencsére már hazaengedték a kórházból. Időközben kiderült, hogy a fegyverfelelős, Dave Halls, aki Alec Baldwin kezébe adta a pisztolyt, már korábban is súlyos hibákat vétett: egy 2019-es forgatáson sem követte a fegyverekkel és pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos biztonsági előírásokat, emiatt panaszt nyújtottak be ellene. S bár a baleset nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, Baldwin az események súlya alatt pedig teljesen összeroppant – a lelkében kavargó fájdalmon és bűntudaton az sem segít, hogy Halyna Hutchins özvegye nem tartja felelősnek a színészt, sőt, kifejezetten sokat jelent a számára, hogy támogatja őket a gyászukban. Ám mivel Baldwin nemcsak a film főszereplője, hanem az egyik producere is, őt terheli a felelősség mindazért, ami a forgatáson történik: az ügyből akár gondatlanságból elkövetett emberölés is lehet, s amennyiben elítélik, Baldwin 18 hónap szabadságvesztéssel is büntethető. A felfoghatatlan esemény ugyan szörnyű, de sajnos nem egyedi: a történelem során több színész vagy stábtag vesztette már életét munka közben. A részleteket a galériánkban találod!

Az 1920-as Skywayman című némafilm munkálatai alatt következett be az első feljegyzett forgatási baleset, melynek során egy repülőgép-szerencsétlenség okozta két ember halálát. A film felvételekor Ormer Locklear pilóta és Milton Elliot egy olajfúró toronyba csapódtak, azonnal szörnyet haltak – a szörnyű jelenet az alkotásba is bekerült.
Kattints a további képekért!

Ambiciózus volt, tehetséges, az adrenalin és az alkotásvágy hajtotta előre, de sajnos a sors nem adott neki hosszú életet. Portré Halyna Hutchins operatőrről, akit a 63 éves hollywoodi színész, Alec Baldwin lőtt le egy filmforgatáson.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Három tisztán magyar hátterű piaci szereplőről van szó, mely újabban rendhagyó innovációval kísérletezget.
Sztárok
Kevesen tudják, de III. Károly brit király több szálon is kötődik Magyarországhoz, egy alkalommal pedig rendhagyó videóüzenetet is küldött nekünk, melyen az anyanyelvünkön szólt hozzánk.
Lifestyle
Mindannyian találkoztunk már a hűtőből áradó kellemetlen szaggal, ami egy igazi rémálom lehet a mindennapokban. Erre is van megoldás!