Gyászol az ország - 86 éves korában elhunyt Psota Irén

A Kossuth-díjas színésznő néhány hete került kórházba, mert fulladni kezdett, akkor házvezetőnője riasztotta hozzá a mentőket. Az elmúlt időszakban a belgyógyászati osztályon ápolták, ám állapota nem javult, a betegség legyőzte őt.

Szívelégtelenség okozta a halálát

A 86 éves, Kossuth-díjas színésznő, Psota Irén, aki már 16 éve volt a Nemzet Színésze, az utóbbi időben sajnos rengetegszer került kórházba. Legutóbb három hete szállították be, akkor fulladás miatt, állítólag nem kapott levegőt. A hírek szerint tüdőgyulladással küzdött és a szíve is rendetlenkedett. Halálát szívelégtelenség okozta. A Madách Színház saját halottjának tekinti és az alábbi közleményt osztotta meg Facebook-oldalán.

"A Madách Színház mély megrendüléssel tudatja, hogy elhunyt Psota Irén, a Madách Színház művésze, a Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Psota Irén 86 éves korában, 2016. február 25-én, hosszan tartó betegség után, szívelégtelenség következtében, álmában hunyt el. Psota Irént a Madách Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később történik intézkedés" - olvasható az oldalon.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: mtva/zih zsolt

Oldalak

  • 1
  • 2