Sztárok

Elhunyt Mester István

A színművész a pécsi közönség nagy kedvence volt, operettekben, musicalekben és operákban is emlékezetes alakításokat nyújtott.

Az operett- és a musicalműfajban is maradandót alkotott

Elhunyt Mester István magyar színművész, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja, számos operett-, musical- és operaszerep kitűnő megformálója, a pécsi közönség nagy kedvence. Mester szeptember 30-án, nem sokkal 92. születésnapja előtt halt meg.

1930. október 13-án látta meg a napvilágot Hatvanban, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1954-ben szerzett diplomát. Ezt követően a kecskeméti Katona József Színház társulatának tagja lett, de az Állami Déryné Színházban is fellépett. 1962-ben szerződött a Pécsi Nemzeti Színházhoz, ahol 1990-ben nevezték ki örökös taggá.

Gyakorta lépett színpadra Kálmán Imre és Lehár Ferenc műveiben, de a színházszerető publikum láthatta Kacsóh Pongrác János vitézében és Huszka Jenő Gül Babájában is. Emellett feltűnt a népszerű teleregényben, a Szomszédokban.

A Pécsi Nemzeti Színház 1985-ben Pro Teatro-díjban részesítette, 2007-ben pedig Kálmán Imre-emlékplakettel tüntették ki a színművészt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.