Sztárok

Elhunyt Tina Turner

83 éves korában, hosszú betegség után elhunyt Tina Turner, a rock'n'roll úttörő sztárja, aki az 1980-as években vált ikonná.

Sokat romlott az egészségügyi állapota

Az elmúlt években egészségi állapota megromlott, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

Turner megerősítette és felerősítette a fekete nők alakító szerepét a rock'n'rollban, olyannyira meghatározta a zene e korszakát, hogy Mick Jagger bevallotta, színpadi személyiségéhez az ő magasröptű, energikus élő fellépéseiből merített ihletet. Miután két évtizedig együtt dolgozott bántalmazó férjével, Ike Turnerrel, egyedül vágott neki a pályának, és - néhány rosszul sikerült kezdet után - a Private Dancer című albumával a nyolcvanas évek egyik meghatározó popikonjává vált.

Életét három memoár, egy életrajzi film, egy zenés musical és 2021-ben a Tina című elismert dokumentumfilm örökítette meg. Szerda este egy képviselője közleményben tudatta: "Tina Turner, a 'Rock'n Roll királynője' ma 83 éves korában, hosszú betegség után békésen elhunyt a svájci Zürich melletti Kusnachtban lévő otthonában. Vele a világ egy zenei legendát és példaképet veszít".

Turner 1939. november 26-án született Anna Mae Bullockként, és a Tennessee állambeli Nutbushban nőtt fel, ahol gyermekként gyapotot szedett a családjával. A kisváros templomi kórusában énekelt, tinédzserként pedig bebeszélte - vagy inkább beénekelte - magát Ike St Louis-i zenekarába: Ike elutasította a kérését, hogy csatlakozhasson, amíg meg nem hallotta, hogy a Kings of Rhythm egyik fellépése alatt megragadta a mikrofont, hogy előadja BB King You Know I Love You című dalát.

Forrás: The Guardian Fotó: GettyImages

Oldalak

Sztárok
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.
Fashion&Beauty
Csobbanni egyet az óceán csodálatos, kék vizében a nyár egyik legjobb része. Ha szeretnéd felidézni ezt az érzés, akárhányszor csak körmeidre pillantasz, ezt a körömtrendet imádni fogod!