Sztárok

Ennek is köze volt a tragédiához? Iszonyúan összeveszett a lányával Grace Kelly a halála előtt: emiatt alakult ki köztük parázs vita

Grace Kelly mindössze 52 éves volt, amikor vezetés közben sztrókot kapott, balesetet szenvedett, egy nappal később pedig elhunyt. A néhai monacói hercegné a lányával, Stephanie hercegnővel utazott, aki a tragédiát megelőzően csúnya vitába keveredett az édesanyjával.

Ez történt a végzetes napon

Grace Kelly-t tündöklő mozisztárként ünnepelte az egész világ, karrierje azonban 1956-ban véget ért, méghozzá azért, mert váratlanul belépett az életébe a nagybetűs szerelem. A francia Riviérán forgatta Molnár Ferenc A hattyú című színművének filmváltozatát, amikor egymásba szerettek III. Rainier monacói herceggel – a pazar esküvőre még abban az évben sor került, a filmvászon hercegnője pedig igazi hercegnévé vált. Elegáns volt és elbűvölő, gondosan nevelte három gyermekét, és sokáig élt boldogan a mesebeli kis országban, Monacóban. Ám a tündérmese tragikus véget ért: mint ismert, lányával, Stephanie hercegnővel együtt szenvedett autóbalesetet, s bár életéért sokáig küzdöttek az orvosok, sajnos már nem tudták megmenteni. Az idő múlásával egyre több információ látott napvilágot azzal kapcsolatban, mi is történt pontosan azon a végzetes napon, s mint kiderült, a néhai hercegné összevitázott a lányával nem sokkal a halála előtt. Részletek a galériában!

1982. szeptember 13-án Grace Kelly kisebbik lányával, az akkor tizenhét éves Stephanie-val az országút korlátját áttörve gépkocsijával a mélybe zuhant. A hercegnő csak könnyebb sérüléseket szenvedett, édesanyja azonban másnap belehalt sérüléseibe.
Kattints a további képekért!

Grace Kelly egy rendezvényen ismerte meg az akkor 19 éves Diana hercegnőt: a két nő szóba elegyedett egymással, a monacói hercegné pedig fontos dolgot árult el Károly herceg választottjának.

Leadfotó: Getty Images
Forrás: cheatsheet.com

Oldalak

Sztárok
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.