Sztárok

Friss fotóin teljesen felismerhetetlen a 94 éves Gene Hackman: egész más képet őrzünk a színészóriásról, aki 20 éve kerüli a nyilvánosságot

Gene Hackman január 30-án ünnepelte 94. születésnapját. A kétszeres Oscar-díjas színészóriás az ezredforduló utáni években elégelte meg Hollywood cukorhabos zsizsegését, és úgy döntött, nyugdíjba vonul. Azóta csak ritkán mutatja meg magát a kíváncsi publikumnak.

Egy igazi későn érő típus

Későn izzott be a karrierje, a hetvenes években azonban Hollywood legmegbecsültebb és legnagyobb színészei közé emelkedhetett a 94 esztendős Gene Hackman, az Álomgyár két Oscar-díjjal jutalmazott élő legendája. Sokoldalúságát ékesen bizonyítja, hogy pályafutása során olyan - egymástól egyébként nagymértékben különböző - klasszikusokban remekelt, mint például a Bonnie és Clyde, a Francia kapcsolat, A Poszeidon-katasztrófa, a Magánbeszélgetés, A dominó elv, a Tűzvonalban, a Lángoló Mississippi vagy épp a Nincs bocsánat. Hackman 2004-ben, Az elnök emberére talál című komédiáját követően fordított hátat az Álomgyárnak. Állítása szerint azért döntött a csendes nyugdíjasévek mellett, mert megelégelte, hogy túlontúl sok kompromisszummal jár egy-egy újabb film leforgatása. Ez persze nem jelenti, hogy a zseniális Hackman teljesen eltűnt volna a szórakoztatóiparból: miután könnyes búcsút vett a nagyvászontól, íróként kamatoztatta sokszínű tehetségét. Ma viszont már jól megérdemelt nyugdíjaséveit tölti, és nyilvános eseményen is csak roppant indokolt esetben vesz részt. Nem is olyan régen mégis új fotók készültek az egykori színésznagyságról, aki már egyáltalán nem úgy fest, ahogyan annak idején megismertük és megszerettük.

A nagyszerű színész három infarktust élt túl, ami három különböző könyv megírására inspirálta. Hackman a kétezertízes években is aktív életet élt. 2012-ben még egy hajléktalan férfit is felpofozott, amiért az illető tiszteletlenül viselkedett a feleségével. Ugyanebben az évben biciklizés közben ütötte el egy női sofőr a világsztárt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, de pár zúzódással megúszta az incidenst.
Kattints a további képekért!

A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt pedig meg is osztotta követőivel.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...