Sztárok

Megható sorokkal és egy különleges fényképpel vett szívszaggató búcsút II. Erzsébettől a királyi család

A megindító fénykép kedvelt nyári rezidenciáján, Balmoralban ábrázolja a 96 évesen elhunyt uralkodónőt - ott, ahol örökre lehunyta szemeit.

Eltemették II. Erzsébetet

Az elmúlt szűk két hétben az egész világsajtó II. Erzsébet brit királynő haláláról és nagyszabású búcsúztatásáról cikkezett. A néhai államfő rendkívül hosszú időt, összesen 70 esztendőt töltött a trónon, ezáltal tehát abszolút rekordernek számít a monarchia uralkodóinak sorában (messze megelőzte legendás üknagyanyját, Viktória királynőt, akit "Európa nagymamájaként" is szoktak emlegetni), de az európai királyok között is csak a francia XIV. Lajos előzi meg, ám ő sem sokkal. II. Erzsébet neve és személye az elmúlt évtizedekben szinte tökéletesen összeforrt a királyság intézményével, s alattvalói - sőt bizonyos értelemben az egész világ - elfeledkezett halandóságáról. Így aztán annak ellenére hidegzuhanyként érte a közvéleményt II. Erzsébet halálhíre, hogy egy 96 éves uralkodó esetében az ilyesmire voltaképpen már bármikor számítani lehet.

Erzsébet királynőt szeptember 19-én, hétfőn helyezték örök nyugalomra egy olyan nagyszabású gyászszertartás keretében, melyhez foghatót Nagy-Britannia 70 éve nem látott (ekkor búcsúztatták ugyanis a királynő néhai édesapját és elődjét, VI. Györgyöt.)

A temetés estéjén a brit királyi család közzétett a világhálón egy saját búcsúposztót. Méltó módon, szívhez szóló gesztusokkal köszöntek el II. Erzsébettől.

Lapozz tovább, mutatjuk, hogyan búcsúzott az uralkodónőtől a családja!

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Jeremy Irons kisebbik fia, Max pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja.
Fashion&Beauty
Mióta a brit királyi család tagja, Katalin hercegnének rengeteg szabályt kell betartania – a lista pedig nemrég egy újabb kiegészítéssel bővült.
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.