Dráma a színfalak mögött? Iszak Esztivel és Gelencsér Tímeával beszélgettünk a szépségversenyek titokzatos világáról

A koronavírus-járvány 2021-ben is meggátolta a Miss Balaton csapatát a szépségverseny megvalósításában, helyette ismét egy színvonalas és izgalmakban bővelkedő gálával jelentkeztek a szervezők. A rendezvényen mi is jelen voltunk és elcsíptük a két gyönyörű modellt és műsorvezetőt pár kérdés erejéig. Iszak Esztivel és Gelencsér Tímeával a koronavírusról, szépségideálokról, színfalak mögötti drámáról és nyári beauty tippekről beszélgettünk.

Iszak Eszter Eszti a Miss Balaton Gálán 2021

Egész úton idefelé az járt a fejemben, hogy ha van gála, miért nincs verseny?

Iszak Eszti: A koronavírus miatt mindenkinek alkalmazkodnia kellett a kialakult helyzethez, mi pedig úgy voltunk vele, hogy nem telhet el nyár Miss Balaton nélkül, még akkor sem, ha a verseny nem teljesen kivitelezhető az érvényben lévő szabályok miatt. Abban viszont biztosak voltunk, hogy így is létre tudunk hozni egy színvonalas eseményt.

Gelencsér Tímea: Nem is annyira a mostani, augusztusi időpont a veszélyes, de az előkészületek már tavasszal elindulnak, castingolunk ezerrel, ilyenkor pedig több száz, akár ezer lány is egy helyen tartózkodik. Ez tavaly és idén is kivitelezhetetlen lett volna a Covid miatt, tavasszal még nem volt ennyire nagy a szabadság.

Balogh Eleni és Gelencsér Tímea a Miss Balaton 2021 Gálán

Tegyük fel, hogy mégis lett volna verseny. A folyamatosan változó szépségideálok mellett ki lenne az ideális Miss Balaton? Milyen típusú lányokat kerestek?

I.E.: Érdekes, mert az elmúlt pár évben nagyon sokféle szépségkirálynőnk volt, magasabb-alacsonyabb, vékonyabb-erősebb alkatú, szőke-barna és így tovább. Nehéz megmondani, hogy ki a Miss Balaton, mi mindig valami pluszt keresünk a lányokban. Persze fontos, hogy szép legyen a külseje, hiszen szépségversenyről beszélünk, de kell az a plusz. Sokszor tapasztaltuk már, hogy gyönyörű volt egy lány, de hiányozott belőle valami. Aztán jött valaki, aki után nem biztos, hogy 10-ből 10 ember megfordul, de olyan személyisége van, ami átütötte a falat. Szóval valahol ennek a kettőnek az ötvözete kell.

G.T.: Tudom, ez nagyon klisé, de én sosem a külsőt nézem. Persze fontos, hogy szép arca, kidolgozott alakja legyen a királynőnek, nyilván, aki teljesen elengedi magát nem lehet szépségverseny győztes, de ettől függetlenül, ami a legfontosabb az a belső. Az érdekel, hogy mi van a fejében, milyen fontos célokért, ügyekért áll ki, miért kampányol és mire használja a megszerzett rivaldafényt. Én például sportolni szeretek, tehát futónagykövet vagyok. Aki meg énekelni tud, az menjen jótékonysági koncertre. Azt kell megtalálnunk, akiből értékes szépségkirálynő lehet.

Miss Balaton Gála 2021 csoportos szám szépségkirálynők

A nézők általában egy tökéletes show-t látnak, gyönyörű, mosolygós, vidám lányokkal. Mi a helyzet a színfalak mögött? Azt gondolnánk, ha összezártok minimum 10 lányt, ott elkerülhetetlen egy kis dráma.

G.T.: Nagyon érdekes, én eddig nem vettem észre, hogy lenne bármi dráma. Mindig nagyon jó a hangulat, a lányok szeretik egymást. Nincs az, hogy akkor én most eldugom a magassarkúját és nem tud kimenni a színpadra, vagy chilipaprikát teszek a ruhájába és akkor végig vakarózni fog. Segítik egymást, szeretik egymást. Egyébként ezt is nézi a zsűri, aki pontoz a végén, hogy mennyire fog tudni együttműködni a későbbiekben a Miss Balaton csapattal a nyertes. Ha valaki gonosz, vagy áskálódó, abból nem lesz szépségkirálynő.

I.E.: Bár én nem vagyok ott 0-24-ben, azért nagyon sokat szoktam találkozni a lányokkal, mivel számtalan feladatot látok el a Miss Balaton életében a rendes versenyévekben. Áprilistól augusztusig ott vagyunk velük, fejlesztjük őket, segítjük a munkájukat. Nem tapasztaltam, hogy nálunk lettek volna összetűzések és intrika. Azért is szeretem annyira ezt a munkát, mert ez a csapat olyan, mint egy kis család. A szervezők között is, akik már 8-10 éve együtt dolgozunk, mindig flottul megy a munka, nagyon szeretjük ezeket a találkozókat, akár nyaralásnak is felfoghatjuk. A lányoknál is ezt tapasztalom. Inkább barátságok szövődnek, mint ellentétek.

Mind a ketten aktívak vagytok a beauty világban, rengetegen követik a szépségtippjeiteket. Mi lenne a best of nyári szépségtrükkötök?

I.E.: A száz százalékos aloe vera spray, én arra esküszöm. Télen-nyáron használom. Bármikor fel tudja frissíteni az arcot, még akkor is, ha ki van sminkelve az ember.

G.T.: Én most nagyon rászoktam a szem alatti tappancsokra. Kiveszem reggel a hűtőből és a hideg segít felfrissíteni az arcomat. Valamint nagyon megszerettem a különböző kozmetikai eszközöket, mint az arcroller és társai. Saját magamon azt veszem észre, hogy még több folyadékot kell innom, nagyon száraz a bőröm, plusz én sajnos eddig elhanyagoltam a fényvédő használatát, de most már el kell kezdenem védeni a bőrömet, így 27 évesen, haladunk a korral sajnos.

Gelencsér Tímea a Miss Balaton 2021 Gálán

21. századi nőként mi az az egy dolog, ami nélkül nem hagyjátok el a lakást?

G.T.: A telefonom, bár őszintén szólva két élettársam van jelenleg, a telefonom és az autóm. E kettő nélkül én teljesen elveszettnek érzem magam. De ha azt kérdeznéd, hogy egy lakatlan szigetre mit vinnék magammal, akkor természetesen valamelyik szerettemet, nem tárgyat.

I.E.: Én a vízre szavaznék, napi 4 litert is megiszom, folyamatosan szomjas vagyok, de nyilván okostelefon nélkül is nehéz elindulni manapság. Azt tapasztalom, hogy általában minden tegnapra kell. Kapok egy e-mailt, és ha öt percen belül nem válaszolok, jön a telefon: küldtünk egy e-mailt, láttad? Igen láttam, de nem volt időm válaszolni, szóval az okostelefon. It’s a must.

Ismerünk titeket, mint modelleket és úgy is, mint műsorvezetőket. Melyik áll hozzátok közelebb?

I.E.: A kettő sokszor átfedésben van, például ha egy reklámban modellként vagyok jelen, ugyanúgy használnom kell a kommunikációs készségeimet, de nagyon szeretek műsort vezetni is. Abban abszolút ki tudok teljesedni. Főleg az interjúkat szeretem, mert abban meg van a kontakt a másik féllel. Inkább az interjú műfaja, mint mondjuk egy felkonferálás.

G.T.: Mindenképpen a műsorvezetés. A tévé és a média az, ami hozzám közelebb áll. Nekem az, hogy pózolok a kamerának, oldalból, szemből, mosolygok, nem mosolygok, az nem ad annyi örömöt, mint amikor beszélni lehet, kreatívnak lenni, feladatot kell megoldani. Élő adásban vagy és nem lehet hibázni, én imádom az ilyen kihívásokat. A fotóknál, ha elrontod, csinálsz egy másikat. Engem mindig az visz előre, hogyha tudok valami újat tanulni, ezt szeretem igazán.

Fotó: RedLemon

Oldalak