Diana különleges becenevet adott Harrynek: a hercegné úgy gondolta, kisebbik fia alkalmasabb lenne a trónra

Vajon a hercegné kivételezett volna kisebbik fiával, vagy egyszerűen csak túlságosan jól ismerte őket?

Ő lett volna a titkos kedvence?

Azt mondják, az anyai szeretet feltétel nélküli és határtalan, így egyik anya sem tud különbséget tenni gyermekei között, esetleg jobban szeretni az egyiket, mint a másikat. Nos, sok gyerek erre nap mint nap próbál rácáfolni, ha úgy érzik, testvérükkel szüleik kivételeznek, a legtöbbször azonban jogos is a felvetés, ha arról van szó, hogy a nagyobbik tesó mindig előnyt élvez és több mindent engednek meg neki. Az ilyen családi „gondok” alól természetesen a hírességek vagy előkelőségek famíliái sem kivételek, még a brit királyi család tagjai sem. Vilmos herceg 15, Harry pedig csupán 13 éves volt, amikor a két trónörökös édesanyja, Diana hercegné egy tragikus autóbalesetben életét vesztette. Azt viszont mindenki tudta Károly herceg exnejéről, hogy fiaiért mindent megtenne, akár a tűzbe is menne értük: Diana egy szerető, gondoskodó anya volt, aki a két hercegért próbálta rendbe hozni házasságát, de a válás után is igyekezett gyermekei életének szerves része maradni. Próbálta az életüket annyira átlagossá tenni, amennyire csak lehet, ha valaki a brit királyi család tagja: vidámparkba és gyorsétterembe vitte fiait, akikkel rengeteg időt töltött. Kívülről tehát úgy tűnt, mindkettőjüket ugyanannyira imádja, de a palota személyzete és egy királyi életrajzíró szerint a hercegnének megvolt a maga kedvence, méghozzá Harry, aki Diana szerint sosem kapott annyi figyelmet és engedményt, mint Vilmos, akit sokkal kivételesebbnek tekintettek születésétől fogva, lévén, hogy ő az elsőszülött, aki egyszer a trónra kerül. Mint azt tudjuk, Károly egyáltalán nem volt elragadtatva Harry születésekor, ugyanis minden vágya volt, hogy fiú utódja után egy kislánya szülessen – Diana minden erejével próbálta betölteni Károly szerepét is a kis Harry életében, sőt mi több úgy gondolta, kisebbik fia sokkal alkalmasabb lenne a trónra, mint Vilmos. És hogy miért? Galériánkból kiderül!

Vilmos születésétől fogva a brit trón örököse, míg öccse, Harry jelenleg csak a hatodik a trónöröklési sorrendben, hiszen előtte van Károly, Vilmos, György, Sarolta és Lajos is. Így aztán nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem sok esély van arra, hogy Harryből valaha is király válik, noha édesanyja, Diana szerint alkalmasabb lenne a trónra, mint Vilmos.
Kattints a további képekért!

Úgy tűnik, a Jászai Mari-díjas színész végre továbblépett Dobó Katával való szakítása után: most egy csinos táncos oldalán kapták őt lencsevégre.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak