Csúnyán lebukott Boris Johnson: kerti partit tartott a karanténidőszak kellős közepén

A brit miniszterelnökről most kiszivárgott egy újabb kellemetlen fénykép, mely igazolja: Johnson karantén idején szervezett kötetlen hangulatú, laza kerti partit.

Magasról tett a járványügyi szabályokra

A koronavírus-járvány csaknem két esztendeje alatt drámai mértékben alakult át az életünk. Egyik pillanatról a másikra hozzá kellett szoknunk, hogy nem utazgathatunk a nagyvilágban, sőt még közösségbe sem mehetünk, nem látogathatunk meg számunkra kedves helyeket, nem is szólva arról, hogy a lezárások hosszú időszakát rengeteg emberi kapcsolat is megsínylette. Ugyanakkor mindig akadnak olyan hírességek - művészek, celebritások vagy akár politikai vezetők -, akik nem tekintik magukra nézve kötelező érvényűnek az olykor tényleg roppant szigorú karanténszabályokat.

Ebbe a táborba tartozik Boris Johnson brit miniszterelnök is, aki nemrégiben hétszeres édesapává vált. Az 57 esztendős politikus 2020. május 15-én a brit miniszterelnöki rezidencia kertjében adott partit - abban az időszakban, amikor a helyi járványügyi előírások értelmében két különböző háztartásból legfeljebb csak ketten érintkezhettek egymással személyesen (ők is kizárólag zárt térben, egymástól két méteres távolságra), és a munkahelyeken csak akkor engedélyezték a személyes találkozókat, amennyiben ez létfontosságú volt. A szóban forgó eseményről olyan fotókat közölt a The Guardian, melyek megerősíteni látszanak: egyáltalán nem munkaügyi találkozóról volt szó.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2