Sztárok

Belehalt a mellőzöttségbe Benny Hill: koszosan, magányosan, külvárosi albérletében hunyt el a nagy nevettető - csak napok múltán akadtak rá a holttestére

Bár televíziós műsoraival hosszú időn át elbűvölte a nézőket nemcsak Európában, hanem világszerte is, a kilencvenes években hirtelen megbicsaklott a népszerű Benny Hill karrierje. Innentől pedig már nem volt számára megállás a lejtőn.

Mély depresszióba esett

Lassan harmincegy esztendeje nincs az élők sorában a brit televíziózás ikonikus alakja, az 1924-ben született Benny Hill, akinek szórakoztató műsorai hosszú-hosszú éveken keresztül jelentős sikereket arattak nem csupán Európában, hanem világszerte is. A máig legendásnak számító Benny Hill Show-t 1971-ben 21 millió néző követte Nagy-Britanniában, ami különleges rekordnak számít. A humorista azonban még később is sok-sok rajongó rekeszizmait mozgatta meg - egészen a kilencvenes évekig, amikor művészete hirtelen ellehetetlenült. Ekkortájt ugyanis feltűntek a színen különöző nőjogi szervezetek, melyek egyre szenvedélyesebb, ugyanakkor elkeseredettebb hangnemben kezdtek bírálni a Benny Hill műsoraiban megnyilvánuló szeméremsértő humort és szexizmust - idézi fel a Meglepetés magazin cikke. A brit humor állócsillaga hirtelen páriává vált: bezárultak előtte az ajtók, nem kapott többé munkát, ő maga pedig mély depresszióba esett.

Lapozd fel galériánkat a folytatásért!

Hill egészsége már a nyolcvanas évek vége felé megrendült, de a mellőzöttség csak fokozta a panaszait. 1992. április 20-án, magányosan hunyt el a lakásában, koszorúér-trombózis következtében, de a holttestére csak két nappal később bukkantak rá.
Kattints a további képekért!

A brit származású hollywoodi színész életét és karrierjét is derékba törte hirtelen jött betegsége: Tim Curry tíz éve kényszerül kerekesszékbe, és állapota jelenleg is gátolja abban, hogy visszatérjen mesterségéhez.

Leadfotó: Alex Dellow / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Immáron 10. alkalommal ítélték oda a Televíziós Újságírók Díját a legjobb tévés produkcióknak, műsorvezetőknek és televíziós színészeknek. A rangos kitüntetést ezúttal is a hazai sztárvilág...
Fashion&Beauty
Hamarosan felvehetjük a rövidnadrágokat, de ha érdekel, hogy melyik fazon lesz a divat idén, akkor nézd meg a cikkvégi galériánkat!
Home&Design
Két mexikói testvér nagyot álmodott és az egy szem szobanövényükből mára milliárdos értékű vállalkozást kreáltak.