Sztárok

Alkoholba fojtotta a magány miatti bánatát: tragikus véget ért az egykor gyönyörű magyar bemondónő élete

Baleczky Annamária 1974-től 2000-ig mosolygott le ránk a képernyőről. A kifogástalan magyarsággal beszélő, megnyerő külsejű, bizalmat sugárzó híresség élete azonban nem volt fenékig tejfel. Karrierje, sőt egész élete derékba tört, amikor 2000-ben elbocsátották a Magyar Televíziótól.

Ígéretes kezdet, szomorú vég: Baleczky Annamária élete

Baleczky Annamária, a Magyar Televízió egykor impozáns megjelenésű bemondónője csupá 70 éves volt, amikor elragadta a halál. Méltatlan körülmények között, egy idősotthonban érte a vég, keserű, magánnyal és mellőzöttséggel töltött esztendők után. A kezdetek viszont sokkal reménytelibbek voltak: Baleczky 1947-ben, Budapesten látta meg a napvilágot egy gyönyörű édesanya és egy különösen művelt, nyelvészként dolgozó édesapa gyermekeként. Édesapja a Magyar Rádió külügyi osztályának munkatársa volt, és hamar megfertőzte lányát a rádiózás szeretetével. Annamária 1971-től a rádiónak kezdett dolgozni, ám egy idő után rájött, hogy az ő igazi terepe a televíziózás. Három évvel később már bemondónőként tündökölt.

A vonzó külső és a megnyerő személyiség azonban zaklatott, nyugtalan lélekkel párosult. „Szerettek a nézők, ám én nem szerettem az ismertséget, mert zárkózott, háttérbe húzódó alkat vagyok…” - idézte Baleczky korábbi nyilatkozatát a Blikk cikke.
Kattints a további képekért!

Mi a tökéletes házasság titka? Erre az egyszerűnek tűnő, mégis elgondolkodtató kérdésre válaszolt a magyar televíziózás óriása.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.