Sztárok

„A színésznő csak ül ott meztelenül, órákon keresztül” – Szexjelenetek kulisszatitkairól rántotta le a leplet Alicia Vikander

Alicia Vikander fiatal kora ellenére több mint egyévtizedes tapasztalattal rendelkezik, ha filmforgatásokról van szó. Egy friss interjúban a szexjelenetek egyáltalán nem romantikus felvételeiről osztotta meg a tapasztalatait.

Sosem könnyű

Alicia Vikander a Harper’s Bazaar májusi címlaplánya, és ebből az alkalomból a magazin egy nagyinterjút is készített a svéd színésznővel. A 33 éves Vikander filmográfiájának kezdete 2010-re tehető, már karrierje elején is számos elismerést kapott, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon például anno megkapta a Shooting Stars díjat, amellyel Európa tíz legtehetségesebb fiatal színésze közé választották. 2012-ben került a nemzetközi figyelem előterébe az Anna Karenina című filmmel, az igazi siker pedig 2016-ban érkezett el számára: Golden Globe- és BAFTA-díjakra jelölése után A dán lány című könyvadaptációban nyújtott alakításáért megkapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Azóta Angelina Jolie nyomdokaiba lépve Lara Croftot is megformálta, jelenleg pedig az Irma Vep című sorozaton dolgozik. A mostani interjúban természetesen erről több szó esik, ahogyan arról is, hogy bár a színésznő általánosságban szereti a filmkészítés folyamatát, azonban volt idő, amikor nem érezte magát túl komfortosan egy-egy forgatáson.

Szeretem azt a közösségi élményt, amit a független filmek adnak” – mondta el Vikander, majd megosztotta tapasztalatait a szexjelenetek forgatásával kapcsolatban. „Az egyetlen dolog, ami esetében nem lehet improvizálni, azok az intim jelenetek. Koreográfiát kell készíteni hozzá, és ahhoz ragaszkodni mindvégig. A legrosszabb ezeknek a jeleneteknek a felvétele. Én nagyon ki vagyok békülve a testemmel és jó pár meztelen és szexjelenetben szerepeltem már, de ezek sosem könnyűek.

A színésznő kiemelte, hogy ő nagyon támogatja azt a gyakorlatot, amit az utóbbi időben vezettek be a filmforgatásokon, miszerint egy intimitás koordinátor felügyeli, hogy a szexjelenetek alatt minden rendben menjen, biztonságos legyen és mindenki a lehető legkényelmesebben érezze magát. Mint mondta, ezeknek a koordinátoroknak már a pályája elején is létezniük kellett volna. „Voltam olyan helyzetben, ami nagyon nem volt rendben, ahol egyáltalán nem éreztem magam biztonságban. Mindenki a saját dolgával van elfoglalva, és közben a szoba középen ott ül a színésznő meztelenül, órákon keresztül. És bár valakinek érkeznie kéne egy köntössel, de ez mégsem történik meg. Csak később jöttem rá, hogy ez így nagyon nincs rendben. Jobban oda kellett volna figyelniük rám” – fogalmazott a színésznő, azt azonban nem nevezte meg, hogy melyik filmje forgatásán hozták ilyen kellemetlen helyzetbe.

Avril Lavigne igazán nem panaszkodhat, már ami magánéletét illeti: bár utóbbi két házassága válással végződött, az énekesnő egyszerűen vonzza magához a szexibbnél szexibb pasikat - most egy vagány rapper kérte meg a kezét.

Leadfotó: Gregg DeGuire/FilmMagic

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Adunk egy tippet a megfejtéshez: az biztos, hogy nem homokszínűek voltak.
Sztárok
Bonaparte Napóleon halála lassú és gyötrelmes volt, és a halál oka a mai napig kérdéseket vet fel.
Fashion&Beauty
Minden évszaknak megvannak a maga elengedhetetlen ruhadarabjai, ha pedig a leghidegebb hónapokról van szó, valószínűleg mindannyiunknak a télikabátok jutnak először az eszünkbe.