Nagyanyáink is így készítették: Ez a zsemlegombóc lesz a kedvenced

Előkészítéssel együtt fél óra az egész.

Zsemlegombóc

Hozzávalók:

  • 2 zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • ¼ csomó petrezselyemzöld
  • 4 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 6-7 ek liszt
  • bors

Elkészítés:

Az előzőleg kissé megzsírozott tepsiben megpirított, egyforma apró kockákra vágott, szikkadt zsemléből készült zsemlekockákat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és petrezselyemzöldet. A tojást egy másik tálban sózzuk, borsozzuk, egy kevés tejjel vagy vízzel összekeverjük és a zsemlekockákra öntjük. Annyi lisztet kanalazunk bele, hogy formázható legyen a massza. Ha a tésztát jól összedolgoztuk, vizes kézzel kiszaggatjuk, formázzuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Vadas és más mártásos ételekhez kitűnően illik.

Mutatjuk, mihez készítheted – lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!