Zsemlegombóc - Isteni köret

Zsemlegombócokat rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis ritkán alkalmazzuk ezt a típusú köretet. Annak ellenére, hogy szinte minden pörkölt típusú ételhez remekül illik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 120 g vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 3 db egész tojás
  • 300 ml víz
  • 5 g só
  • Egy csipet bors
  • 300 g búzaliszt

Elkészítés:
A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben arany barnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. Közben egy nagy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egyneműre keverjük. A zsemlekockákra ráöntjük a vajas petrezselymet, és a tojásos keveréket is, illetve a lisztet. Összekeverjük a zsemlekockákat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük a gombócokat. Érdemes főzési tesztet végezni. Ha a gombóc szétmállik, még lisztet kell a masszába tenni, ha pedig túl kemény, még vizet kell a masszába keverni.

Frissen, forrón tálaljuk. Leginkább nyúlhoz, és egyéb vadhúsokhoz illik.

Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.