Recept

Zsemlegombóc - Isteni köret

Zsemlegombócokat rendkívül egyszerű elkészíteni, mégis ritkán alkalmazzuk ezt a típusú köretet. Annak ellenére, hogy szinte minden pörkölt típusú ételhez remekül illik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 120 g vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 3 db egész tojás
  • 300 ml víz
  • 5 g só
  • Egy csipet bors
  • 300 g búzaliszt

Elkészítés:
A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben arany barnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. Közben egy nagy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egyneműre keverjük. A zsemlekockákra ráöntjük a vajas petrezselymet, és a tojásos keveréket is, illetve a lisztet. Összekeverjük a zsemlekockákat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük a gombócokat. Érdemes főzési tesztet végezni. Ha a gombóc szétmállik, még lisztet kell a masszába tenni, ha pedig túl kemény, még vizet kell a masszába keverni.

Frissen, forrón tálaljuk. Leginkább nyúlhoz, és egyéb vadhúsokhoz illik.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 db szikkadt zsemle
  • 120 g vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 3 db egész tojás
  • 300 ml víz
  • 5 g só
  • Egy csipet bors
  • 300 g búzaliszt

Elkészítés:
A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben arany barnára pirítjuk őket, majd egy nagy keverőtálba tesszük. A finomra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk. Ha megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, és beletesszük a finomra vágott petrezselymet. Közben egy nagy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, majd egyneműre keverjük. A zsemlekockákra ráöntjük a vajas petrezselymet, és a tojásos keveréket is, illetve a lisztet. Összekeverjük a zsemlekockákat. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk a masszából. Lobogó, enyhén sós vízben puhára főzzük a gombócokat. Érdemes főzési tesztet végezni. Ha a gombóc szétmállik, még lisztet kell a masszába tenni, ha pedig túl kemény, még vizet kell a masszába keverni.

Frissen, forrón tálaljuk. Leginkább nyúlhoz, és egyéb vadhúsokhoz illik.

Oldalak

Recept
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.
Lifestyle
Váratlan szituációban találja magát a Rák számára. Napi horoszkóp.
Sztárok
A királyi hölgyek minden megjelenése, valamint színválasztása egy-egy üzenet hordoz, ráadásul nemcsak stílust, hanem személyiséget, magabiztosságot és diplomáciai érzékenységet is közvetítenek.