Narancstorta - Egészséges kényeztetés
A narancsban fordul elő legnagyobb mennyiségben a C-vitamin. Növeli az immunrendszer védekező-képességét. Csökkenti a megfázások tüneteit. A narancs tele van antioxidánsokkal: karotinnal, és flavonokkal. A benne levő limonene különösen a mell és tüdőrák elleni harcban hatásos.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 5 db tojás
- 3 narancs
- 11 dkg joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 35 dkg liszt
- 3 kávéskanál sütőpor
A sziruphoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 narancs leve
- 10 dkg víz
Elkészítés:
A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a joghurtot, a narancsok héját és levét is. Belekeverjük a sütőport és a lisztet, majd a tojások fehérjéből felvert kemény habot beleforgatjuk a masszába. Vajjal kikent tortaformába 180 fokon körülbelül 70 percig sütjük. A szirup hozzávalóit: a 20dkg porcukrot, a narancslevet és a vizet összeforraljuk és a kész tortára öntjük.
Pár szelet naranccsal tálaljuk!