Zöldborsófőzelék

A főzelék nem csupán gyorsan elkészíthető, de rendkívül finom és laktató is. Ennyi pozitív jelző után vétek lenne nem főzeléket készíteni.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg zöldborsó
  • 3 ek olaj, vagy 4 dkg zsír
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • petrezselyemzöld és só

Elkészítés

A zöldborsót kifejtjük és a zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk vagdalt zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel lehintjük, és előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és három-négy percig főzzük. Ha a külső csövei még gyengék, azt is megfőzzük, és a levével engedjük fel a főzeléket.

Nem csupán olcsó, de finom is: kelkáposzta főzelék.

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...