Kaszinótojás

A kaszinótojás nem tartozik a legtrendibb ételek közé, de ez valójában senkit sem érdekel, hiszen csupán egy dolog számít: az isteni íze.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • ½ mk fehér bors
  • ½ mk só
  • 1 mk mustár
  • 1 ek majonéz

A bevonathoz

  • 2 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • só, mustár ízlés szerint
  • ¼ mk citromlé

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük. A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk, és az aljukat levágjuk, a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük, és a vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors) és jól összedolgozzuk. A kapott masszát visszatöltjük az üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra helyezzük a levágott felükkel lefelé. A bevonathoz elkészítjük a sűrű tartármártást és a tojásokra öntjük.
Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk. Franciasaláta ágyon tálaljuk.

Kóstold meg az ínycsiklandó tonhalkrémmel töltött tojást is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!