Isteni palócleves

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
800 g báránylapocka (színhús)
  • 100 g zsír
  • 400 g tisztított vöröshagyma
  • 500 g tisztított rózsaburgonya
  • 500 g tisztított zöldbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • 5 dl tejföl
  • 3 dl fehérbor
  • 2 l csontlé
  • 1 db citrom
  • só, kalocsai édesnemes paprika, köménymag, piros arany, liszt
  • Elkészítés

    A báránylapockát apró kockákra vágjuk, majd alaposan megmossuk. Zsíron finomra vágott hagymát aranysárgára pirítunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, köménymagot, és egy késhegynyi piros aranyat, és megszórjuk kalocsai édesnemes fűszerpaprikával. Rátesszük a kockára vágott bárányhúst, megsózzuk és fedő alatt 30 percig pörköljük. Időnként adunk hozzá egy nagyon pici csontlevet. A bárányhús főzése közben a rózsaburgonyát apró kockára vágjuk. A zöldbabot három centiméteresre vágjuk és félretesszük. Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott rózsaburgonyát, zöldbabot, és felengedjük csontlével. Sózzuk, babérlevéllel ízesítjük, és lassú tűzön készre főzzük. Tejfeles habarást készítünk (liszt és tejföl), és a forrásban levő leveshez adjuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük asztali fehérborral és szűrt citromlével. Házilag készített csipetkével tálaljuk.

    Tudd meg, hogy mi a tökéletes sült gesztenye titka!

    Fotó: mjksz.hu

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!