Zöld shakshuka – avagy izraeli lecsó tavaszi módra
Szuperízletes, könnyű kis tavaszi recept sok zöldséggel. Reggelire és vacsorára, de még megúszós ebédnek is tökéletes és csak 30 perc kell, hogy elkészítsd.
Hozzávalók – 2 főre
Az összeállításhoz
- 3 ek olívaolaj
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma (100g)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 mk őrölt koriandermag
- 1 mk őrölt római kömény
- 1 tk friss citromlé
- 100 - 150 ml víz
- 100 g friss bébispenót
- 1 csokor friss koriander
- 1 csokor friss snidling
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás
A pirítóshoz
- ½ db teljes kiőrlésű bagett
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- 50 g feta
- ½ csokor friss koriander
Az elkészítéshez lapozz a következő oldalra