Karácsonyra hangolva: Ropogós kacsamell édes-savanyú szilvával

Ez az étel nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Ropogós kacsamell édes-savanyú szilvával

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 2 nagy kacsamell
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A gyümölcskörethez:

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 30 dkg kékszilva
  • 5 dkg méz
  • 2 dl vörösbor
  • borecet

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű kacsamelleket megmossuk, és megtisztítjuk a felesleges részektől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután néhány keresztező vágást ejtünk a bőrén. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd közepes lángon, a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni a húst. Az összenyomott fokhagymát a rozmaringgal együtt a serpenyőbe dobjuk a hús mellé. Miután a kacsamell félig megpirult, megfordítjuk. A forgatást addig ismételgetjük, amíg a belseje halvány rózsaszínűre sül, utána lehúzzuk a tűzről, és szeletelve tálaljuk. A savanyú szilvához összekeverjük a vörösbort a mézzel, a kékszilvát egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a sziruppal, és puhára pároljuk. A végén felöntjük ízlés szerint borecettel, és már tálalhatjuk is.

További két kacsás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
A Nyilas egy régi álma hirtelen elérhető közelségbe kerül. Napi horoszkóp.
Lifestyle
A Szűznek életre szóló döntést kell meghoznia. Hétvégi szerelmi horoszkóp.
Egészség
Sokan nem is tudják elképzelni az alvást kispárna nélkül, míg másokat csak idegesít.
Lifestyle
Vannak applikációk, amik túl sokat engednek meg maguknak, például még a beszélgetéseinkbe is belehallgathatnak.
Egészség
A máj az egyik legterheltebb szervünk, mégis gyakran csak akkor figyelünk rá, amikor már bajt jelez. Pedig létezik egy olcsó, hétköznapi növény, amely valódi védőpajzsot adhat neki.
Sztárok
Kálloy Molnár Péter hirtelen halála az egész országot megrázta. A családja természetesen végig vele volt az utolsó percekben is.