Recept

Karácsonyra hangolva: Ropogós kacsamell édes-savanyú szilvával

Ez az étel nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Ropogós kacsamell édes-savanyú szilvával

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 2 nagy kacsamell
  • 2 szál rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

A gyümölcskörethez:

  • 30 dkg kékszilva
  • 5 dkg méz
  • 2 dl vörösbor
  • borecet

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű kacsamelleket megmossuk, és megtisztítjuk a felesleges részektől. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ezután néhány keresztező vágást ejtünk a bőrén. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, majd közepes lángon, a bőrös oldalával lefelé kezdjük el sütni a húst. Az összenyomott fokhagymát a rozmaringgal együtt a serpenyőbe dobjuk a hús mellé. Miután a kacsamell félig megpirult, megfordítjuk. A forgatást addig ismételgetjük, amíg a belseje halvány rózsaszínűre sül, utána lehúzzuk a tűzről, és szeletelve tálaljuk. A savanyú szilvához összekeverjük a vörösbort a mézzel, a kékszilvát egy serpenyőbe tesszük, majd felöntjük a sziruppal, és puhára pároljuk. A végén felöntjük ízlés szerint borecettel, és már tálalhatjuk is.

További két kacsás receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Bátran kimondhatjuk, hogy a rappert nehéz féken tartani. Kanye West most újra bunyózott hirtelen felindulásból.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.