Vörösboros nyúlpörkölt recept - Fejedelmi ebéd
A pörkölt-imádóknak ajánljuk az alábbi receptet. Ha valami különleges fogásra vágysz húsvétkor, akkor próbáld ki ezt.
Hozzávalók
- 1 nyúl
- 2 dl vörösbor
- 3 hagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 tk pirospaprika
- só, bors - ízlés szerint
Elkészítés
A nyúlhúst jól átmossuk és feldaraboljuk. A hagymákat leszeleteljük, majd kis zsíron vagy olajon elkezdjük megpirítani. Utána hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a nyulat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Innentől számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, felöntjük a vörösborral és addig főzzük, ameddig a lé eltűnik belőle.
Tálalhatjuk főtt krumplival vagy nokedlivel.
Ezt is ajánljuk: Mexikói prökölt - Katt ide!