Vörösboros nyúlpörkölt recept - Fejedelmi ebéd

A pörkölt-imádóknak ajánljuk az alábbi receptet. Ha valami különleges fogásra vágysz húsvétkor, akkor próbáld ki ezt.

Hozzávalók

  • 1 nyúl
  • 2 dl vörösbor
  • 3 hagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors - ízlés szerint

Elkészítés

A nyúlhúst jól átmossuk és feldaraboljuk. A hagymákat leszeleteljük, majd kis zsíron vagy olajon elkezdjük megpirítani. Utána hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel és beletesszük a nyulat. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal. Innentől számítva lassú tűzön körülbelül 60 percig főzzük, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné. Amikor már majdnem puha a hús, beletesszük a paradicsomot, a paprikát, felöntjük a vörösborral és addig főzzük, ameddig a lé eltűnik belőle.
Tálalhatjuk főtt krumplival vagy nokedlivel.

Ezt is ajánljuk: Mexikói prökölt - Katt ide!

Fotó: gasztroblogok.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!