Gombafasírt: Egy villámgyorsan elkészíthető, pénztárcabarát falat

20 perc alatt megvagy vele.

Gombafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 zsemle
  • bors
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd beletesszük a megtisztított és apróra vágott gombát is. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, de fontos, hogy a gomba leve semmiképp se maradjon alatta! Ha kész, félretesszük és kihűtjük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk és a gombával együtt ledaráljuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, az apróra szeletelt, friss petrezselyemzöldet és annyi zsemlemorzsát szitálunk bele, hogy a massza jól formázható legyen. Kézzel kis golyókat gyúrunk, ezeket meghempergetjük a zsemlemorzsában és forró olajban pirosra sütjük.

Még két zöldséges fasírt receptjéért lapozz!

Fotó, leadfotó: boatshedmarket.com.au

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!