Így még biztos nem kóstoltad ezt a klasszikust: Villámgyors chilis-babos lecsó
Imádni fogod ezt a különleges ízvilágú, laktató finomságot.
Chilis-babos lecsó
Hozzávalók:
- 50 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 doboz babkonzerv
- 1 doboz chilis babkonzerv
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 20 dkg szárazkolbász
- pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk és zsírjukra sütjük. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, majd rárakjuk az összevágott paradicsomot és paprikát, végül pedig ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és az egészet összefőzzük. Amikor a paradicsom már majdnem teljesen szétfőtt, beletesszük a babokat és készre főzzük.