Varázsolj keleti ízeket a tányérodra: Szezámmagos hús kínai tésztával vasárnapra

Jobb, mint amit az étteremben kapsz.

Szezámmagos hús kínai tésztával

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 50 dkg panírozott csirkemell
  • 1 nagy pohár ketchup
  • 3 ek méz
  • 1 csepp ecet
  • 3 ek szezámmag
  • 2 ek cukor

A tésztához:

  • 1 cs spagetti tészta
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kis fej káposzta
  • 1 üveg szójaszósz
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát megfőzzük, közben pedig a zöldségeket vékonyra szeleteljük, és kevés olajon, ízlés szerint sózva, borsozva megpároljuk. Ha a zöldség elkészült, ráöntjük a szójaszószt, és apránként hozzáadjuk a leszűrt tésztát – ezzel el is készült a köret. A húst forró olajban kisütjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A többi hozzávalót összekeverjük egy edényben, majd 2-3 perc alatt összemelegítjük. Levéve a gáztól beleforgatjuk a vékony csíkokra vágott húst, és a tésztával együtt tálaljuk.

További két vasárnapi ebédötletért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2