Közeleg a Valentin-nap: Íme egy háromfogásos vacsora, amivel meglepheted párod

Vesd be az afrodiziákumokat!

Gyömbéres zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 cm friss, hámozott gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 tk almaecet
  • só, fehérbors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és gyömbért egy közepes lábasban alacsony lángon megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a felkockázott zellert és krumplit. Pár percig pirítjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felöntjük körülbelül fél liter forró vízzel. Amikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a lábast a tűzről és botmixerrel pépesítjük, közben pedig hozzáadjuk a vajat és az ecetet. Tálaláskor díszítheted apróra vágott zellerlevéllel, esetleg metélőhagymával.

Lapozz a főételért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!