Ételek, amiket nem érdemes elalvás előtt fogyasztani

Elkergetik a szép álmokat.

Az alvás mumusai

Nem tudsz jót aludni? Már mindenre odafigyelsz, nem iszol kávét, alkoholt, szénsavas üditőket, fekete teát,vagy túl sok vizet, valamiért még sem sikerül a pihentető alvás, akkor jobb ha tudod hogy ennek a hat ételnek a fogyasztása állhat a probléma mögött. Ez a pár finomság ugyanis nem alkalmas arra, hogy vacsora előtt fogyaszd, hiszen kellemetlen gyomorproblémákat produkálnak.

Étcsokoládé

Imádjuk az étcsokoládét, mert finom, egészséges és nem hizlal. Azt hihetnéd, belefér az esti nasizásba, és lehet, hogy kalória tekintetében igen. Arra biztosan nem számítottál, hogy minél sötétebb az étcsokoládé, annál több koffeint tartalmaz, úgyhogy, ha lefekvés előtt beétcsokizol, az pont olyan lesz, mintha bevertél volna egy jó erős feketekávét. Ráadásul az étcsokoládéban megtalálható tirozin nevű aminosav tovább tetézi a bajt, mivel serkentően hat a szervezetre.

Paradicsomszósz

Mi is oda vagyunk az olasz konyháért, de vacsikor jobb mellőznöd. Ha szeretnéd este az igazak álmát aludni, akkor kerüld a milánói meg bolognai féle történeteket a pizzával együtt. Mert bár a paradicsom tele van antioxidánssal, egy csomó vitaminnal és még a rákos sejteket is pusztítja, a paradicsomszósz borzasztóan savas. Ez azt jelenti, hogy emésztési gondokat és gyomorégést generál, így biztosan végigszenveded majd az éjszakát.

Még több álomgyilkos ételért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!