Tuti recept - Így lehet tökéletes a sült gesztenyéd!

Van valami, amit minden évben nagyon várunk a télben, ez pedig nem más, mint a mennyei sült gesztenye! Ezt a finomságot szerencsére nem csak a karácsonyi vásárokban élvezhetjük, hanem otthon is könnyedén elkészíthetjük. Mutatjuk a tuti receptet!

Hozzávalók

  • 1 kiló gesztenye
  • víz

Elkészítés

Áztassuk be pár órára a gesztenyét, majd ha már eléggé magába szívta a vizet és megpuhult, akkor vágjunk mindegyik tetejébe egy X-et és tegyük vissza a vízbe még egy fél órára. Ezután a leszűrt gesztenyét helyezzük egy tepsibe és öntsünk alá 1 dl vizet, majd 180-200 fokon süssük addig, míg az X mentén szét nem nyílik.

Ha szereted a gesztenyét, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!