Recept

Túrós-gombás lasagne

Kis újítás, hatalmas változás. Az íz világa, bár hasonlít a hagyományos lasagnehoz, mégis a friss túró által belecsempészhetünk egy kis változást. Legyünk bátrak és merészek, hiszen ez az új különlegesség nyárias könnyedséget hoz a konyhánkba.

Hozzávalók

  • 1 csomag lasagne tészta
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 7 db közepes méretű gomba
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • 40 dkg túró
  • olívaolaj
  • bors
  • medvehagyma
  • fokhagymagranulátum
  • pár dkg sajt

Elkészítés

Először is a lasagne lapokat tegyük bele egy lábasba, és főzzük őket félkeményre. A felszeletelt gombát és olívabogyót pároljuk meg egy kis olívaolajon, majd fűszerezzük meg őket egy kis sóval, borssal, medvehagymával és fokhagymagranulátummal. Vegyünk elő egy tálat a szósz elkészítéséhez: a liszthez adjuk hozzá a tojást, a margarint és a tejszínt. Öntsük fel egy kis vízzel, és sózzuk meg, majd keverjük alaposan össze a tál tartalmát. Ha minden kész van, kenjünk ki egy tepsit egy kis olívaolajjal, majd öntsünk rá fél merőkanálnyi szószt. A szószra tesszük rá a lasagne lapokat, rá a túró, arra a gombásszósz, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét lasagne tésztával zárjuk le, majd reszeljünk rá sajtot. Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 30 perc múlva már ki is vehetjük az aranybarna lasagne különlegességet.

A banános fánk szezámmagos karamellel tökéletes befejezése lehet az étkezésnek.

Oldalak

Recept
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...