Banános fánk szezámmagos karamellel

A fánk igen népszerű édes étel, amit kicsit különlegesebb formában elkészítve akár az aznapi ebéd részeként, egy kiadósabb leves mellé is el tudunk képzelni.

Hozzávalók

  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg burgonyakeményítő
  • 4 banán
  • olaj

A karamellhez:

  • 2 evőkanál szezámmag
  • 35 dkg cukor

Elkészítés
A tojást 2 dl hideg vízzel, liszttel és keményítővel simára keverve tésztát készítünk. Serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat vastag karikákra vágjuk, majd mindegyiket tésztadarabokba „csomagoljuk” és forró olajban aranybarnára sütjük őket. Papírtörlőre szedjük és tálalásig melegen tartjuk őket. A meleg karamellbe mártjuk, majd kanállal a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük és az olajjal kikent tálba tesszük.

Azonnal tálaljuk, mert a fánkoknak kívül hidegnek és ropogósnak, belül pedig melegnek és puhának kell lenniük. Fagylaltot kínálhatunk mellé.

Kóstold meg az izraeli lekváros fánkot is!

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.