Izraeli lekváros fánk - Fenséges élmény

Egy finom lekváros fánknak ki ne tudna ellenállni? Receptünk segítségével otthonodba is elvarázsolhatod ezt a finomságot!

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • egy kevés reszelt narancshéj
  • egy csipet só
  • 2 db tojás
  • gyümölcs lekvár
  • porcukor
  • fél dl olaj

Elkészítés
Az élesztőt a langyos tejben folyamatosan felfuttatjuk, majd a többi hozzávaló segítségével tésztát dagasztunk belőle. Olajjal kenjük be a cipó formára gyúrt tésztát, majd hagyjuk kelni maximum másfél órán keresztül. Ha ezzel megvolnánk, a megdagadt tésztát tetszőleges mennyiségű kis gombócra válasszuk szét. Helyezzük rá őket a sütőfóliával kibélelt tepsire, kenjünk rájuk olajat, és 15 percen keresztül süssük aranybarnára őket. Utána vegyük ki őket a sütőből, hagyjuk hűlni.

Fakanál nyelével fúrjuk kisebb lyukakat a gombócokra, így tudjuk majd beléjük tölteni a lekvárt. Porcukorral meghintve találjuk az édes csemegét.

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.