Recept

A farsang miatt áll a bál, keringőzik a fakanál, túrófánk a tányéron, receptjét mutathatom?

Ódákat is lehetne zengeni erről a finom édességről, és ha már annyira benne vagyunk a farsangi szezonban, miért ne élvezzük ki az előnyeit? Például ezzel a mennyei túrófánkkal.

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 175 g tejföl
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • lekvár a tálaláshoz
  • porcukor, vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítés

A túrót alaposan összedolgozzuk a fánk többi hozzávalójával, majd forró olajban kisütjük az egyformára gyúrt adagokat (kisebb golyó formájúra szoktam őket, de ízlés szerint lehet laposabb vagy tetszőleges alakú). Ha kész, lecsepegtetjük a felesleges olajat, megszórjuk a tetejüket a porcukor és vaníliás cukor keverékével és lekvárral tálaljuk.

Februárban rengeteg szuper program vár ránk, kattints a következő oldalra és már mutatjuk is a hónap legjobb gasztro eseményeit!

Leadfotó, fotó: Cupofjo.com

Oldalak

Recept