Tradicionális ünnepi kocsonya - Nagyanyáink is így csinálták

Sok családban nincs karácsony vagy szilveszter kocsonya nélkül. Ha még nem lenne meg hozzá a tökéletes recept, íme...

Hozzávalók

  • 1 kg kocsonyahús
  • 1 kg sovány sertéscomb
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szem bors

Elkészítés

A húsféléket alaposan megtisztogatjuk (ha szőr van rajtuk, lepörzsöljük), és forró vízzel leöblítve, késsel lekaparjuk. A színhúst nagyobb darabokra vágjuk, és a kétféle húst annyi vízzel öntjük le, amennyi bőven ellepi. Beledobjuk megtisztítva a zöldségeket, a kétféle hagymát meg a borsot, megsózzuk, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljék. Ekkor hideg helyre tesszük, és ha kihűlt, a tetejére összegyűlt zsiradékot óvatosan leszedjük róla. Ezután a húsdarabokat tálra tesszük, arányosan téve egymás mellé húsost és porcogóst (a kocsonyahúsból fejtsük ki a csontokat), a húsokat leborítjuk a bőrdarabkákkal, és vékony ruhán keresztül szűrjük rá a levét. Fagyaszthatjuk formában is, akkor a formába először levet szűrünk, megfagyasztjuk, kirakjuk húsdarabokkal, és a tetejére szűrjük az alig langyos levet. Ecetes tormát mindig adjunk hozzá, de kitűnő körítése az ecetes-hagymás burgonyasaláta is.

Ha szereted a kocsonyát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is a receptet!

Fotó: reviczkyblog.com

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...