Így készíts tökéletes rántott sajtot, hogy ne folyjon szét

Mindenki nagy kedvencével gyakran meggyűlik a szakácsok baja. Nincs annál bosszantóbb, mikor nem úgy sikerül ahogy terveztük, és a végén nagyjából már csak az üres panírt mártogathatjuk az ebédnél. Pedig egy egyszerű trükkel könnyen tökéletes rántott sajtot készíthetünk. Most megmutatjuk, hogyan csináld!

Rántott sajt

Hozzávalók

  • 3-szor 75 g camembert sajt
  • 3-szor 50 g cheddar sajt
  • 3-szor 50 g trappista sajt
  • 20 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • Só, bors ízlés szerint
  • 6 dl sütőolaj

Elkészítés

A sajtszeleteket forgassuk vastagon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. Rázzuk le róla a felesleget, majd ismételjük meg a folyamatot, hogy dupla panír réteget kapjunk, így biztosítjuk, hogy a sajt nem fog kifolyni, mert tudjuk, hogy hajlamos a szökésre. Ez után vegyünk elő egy magasabb falú edényt és bőséges mennyiségű forró olajban 8-10 percig süssük a sajtszeleteket, amíg szép, aranybarna színt nem kapnak. Papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges olajat és tálalható is.

Így még finomabb

Személy szerint imádom a rántott dolgokat majonézzel, különösen akkor, ha saját készítésű a mártogatós. A kedvenc szószom házi receptjét a következő oldalon találod!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!