Recept

Ragad, folyik, beszárad? Ez a tökéletes mézeskalács cukormázának titka

A legjobb díszítő, amivel valaha is találkoztál.

Mézeskalács cukormáz

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk ecet

Elkészítés:

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A habverőt alacsony, esetleg közepes fokozaton használjuk, miközben a készülő habhoz adjuk az étkezési keményítőt, majd az ecetet. Ezután magasabb fokozaton tovább keverjük még kb. 6-7 percig, majd habzsákba vagy sütőpapírból készült, kis lyukú tölcsérbe töltjük. Még jobb lesz az eredmény, ha utóbbinál finomabb anyagú uzsonnás papírzacskóból készítünk írókát.

Nagyszerű mézeskalács receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...