Ragad, folyik, beszárad? Ez a tökéletes mézeskalács cukormázának titka
A legjobb díszítő, amivel valaha is találkoztál.
Mézeskalács cukormáz
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk étkezési keményítő
- 1 tk ecet
Elkészítés:
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. A habverőt alacsony, esetleg közepes fokozaton használjuk, miközben a készülő habhoz adjuk az étkezési keményítőt, majd az ecetet. Ezután magasabb fokozaton tovább keverjük még kb. 6-7 percig, majd habzsákba vagy sütőpapírból készült, kis lyukú tölcsérbe töltjük. Még jobb lesz az eredmény, ha utóbbinál finomabb anyagú uzsonnás papírzacskóból készítünk írókát.