Recept

3+1 tipp a tökéletes krumplipüréért - Nem hittem volna, hogy ilyen egyszerű

A krumplipüré az egyik kedvenc köretem. Imádom, hogy krémes és könnyed, de egyben laktató is. Megmondom őszintén, régen nem szerettem készíteni, mert sokszor volt problémám az ízével vagy az állagával. Az évek alatt szerencsére kitapasztaltam, hogy mi a tökéletes püré titka, így elárulom azt a 3+1 trükköt, mellyel te is isteni krumplipürét készíthetsz majd.

#1 Sózd meg a vizet

Sokan azt hiszik, hogy felesleges azt a vizet ízesíteni, amiben a krumpli fő. Nos, ez tévedés. Bátran sózzuk meg a vizet, amibe majd a krumplikat dobjuk, hiszen a forró vízzel, sokkal jobban elkeveredik a só, és ezáltal a krumpli is jobban felveszi azt.

#2 Melegen add hozzá a vajat és a tejet

Sokan a pürésítésnél csak kikapják a tejet és vajat a hűtőből és hidegen öntik rá a krumplira. Nos, ez nem csak lehűti azt, de a dermedtsége miatt az alapanyagok sem tudnak egymással jól elkeveredni. A megoldás, hogy már a főzés elején előveszed őket, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, mikor rájuk kerül a sor vagy mikróban megmelegíted őket a pürésítés előtt.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak a boltokban. Nem is nagyon akarunk sokat élelmiszerre költeni.
Egészség
Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.
Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...