Recept

Olcsó, gyors, puha - Így készül a tökéletes mézes puszedli

Mutatjuk, mitől lesz igazán finom és foszlós.

Mézes puszedli

Akinek nincs ideje, hogy napokkal karácsony előtt elkezdjen sütögetni vagy nem szereti, hogy a mézeskalácsa mindig megkeményedik, annak sem kell lemondania az illatos, fűszeres mézes süteményről. Sütés után azonnal fogyaszthatóak, mert puhák és – ha jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk – azok is maradnak.

Hozzávalók (kb. 100 darabhoz)

  • 150 g méz
  • 150 g vaj
  • 4 tojás
  • 200 g porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 100 g kandírozott narancshéj
  • 550 g búzaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. mézeskalácsfűszer

A díszítéshez:

  • 50 g mandula/mogyoró/dió
  • 2 tojásfehérje

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.