Megmaradt egy kis sült csirke? Tökéletes ebédet készíthetsz belőle

Könnyű egytálétel a maradékokból, amit mindenki imádni fog. Csak összekevered a hozzávalókat és mehet is a sütőbe.

Sajtos csirkés rizs sütve

Hozzávalók:

  • 2 csésze főtt rizs
  • 2 csésze sült és aprított csirke
  • 2 apróra vágott zöldhagyma
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 0,5 csésze főzőtejszín
  • 1,5 csésze reszelt mozzarella (bár a mi családunk jobb szereti trappistával)
  • Só és bors ízlés szerint
  • Vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálba tedd bele a főtt rizst, a csirkét, a zöldhagymát, a tejszínt, a krémsajtot és egy csészényi mozzarellát (vagy valamilyen általad kedvelt, reszelhető sajtot). Fűszerezd és az egészet jó alaposan keverd össze.
A keveréket öntsd egy kivajazott serpenyőbe, szórd meg a maradék sajttal, és süsd, míg szépen meg nem pirul.

Még két finom tésztareceptért kattints a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!