Tócsni sütőtökből? Nem viccelünk, próbáld ki!
A tócsni az egyik kedvencem, gyakran készítem el vacsorára. Hogy ne unjam meg a klasszikus krumplis verziót, kísérleteztem már cukkinivel és sárgarépával is, mindegyikkel nagyon finom lett. Bár elsőre furcsán hangzott, biztos vagyok benne, hogy sütőtökkel sem lehet elrontani!
Hozzávalók
- 5 csésze reszelt sütőtök
- 2/3 csésze liszt
- 2 nagy tojás enyhén felverve
- 1 és 1/2 ek aprított zsálya
- só, bors
- olaj
Elkészítés
Egy tálban dolgozzuk össze a lereszelt sütőtököt a liszttel, a tojással, a zsályával, a 1/4 teáskanál sóval és a 1/8 teáskanál borssal. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat és tegyünk bele egy-egy nagyobb kanálnyit a sütőtökös keverékből. Kissé lapogassuk le a halmokat, majd hagyjuk, 2-3 perc alatt hadd süljön át. Ha az egyik oldala megpirult, fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. Az elkészült tócsnikat tegyük törlőpapírral kibélelt tányérra.